Monitoring transport

Realtime monitoring transport

Met realtime transport monitoring gaan wij nog een stukje verder in het veilig transporteren van uw zending.  Wij kunnen voor u alle krachten (en ander zaken) meten gedurende een transport.

In de eerste plaats betreft het een G-krachtmeting waar we alle op de ladingwerkende krachten meten. Zo kunnen we zien waar en aan welke kracht uw lading onderworpen is geweest tijdens de rit.

Met onze meetapparatuur zal u een duidelijk zicht krijgen aan welke omstandigheden uw lading komt bloot te staan. G-Kracht, trillingen, schokken, temperatuur, lichtintensiteit, luchtvochtigheid enz.  Na de meting kunnen wij samen met u de beste maatregelen samenstellen om toekomstige transportschade te voorkomen. Dit is de meest eenvoudige manier om zaken te achterhalen en de juiste maatregelen te nemen.

Op basis van de realtime metingen tijdens het transport bezorgen wij u een perfect rapport met de resultaten.  De krachten die tijdens het transport inwerken op de zending, kunnen we op onze testbank nabootsen op uw lading. Op deze manier kunnen we uw transportverpakking optimaliseren, de kosten reduceren, de duurzaamheid verhogen, de kost transportverpakking naar beneden halen, de veiligheid verhogen en certificeren aan wat noodzakelijk is.

Dit is de meest eenvoudige manier om zaken te achterhalen en de juiste maatregelen te nemen.

Meten is weten

Ontdek aan welke omstandigheden uw lading bloot komt te staan tijdens het transport.

 • G-krachten
 • Trillingen
 • Schokken
 • Temperatuur
 • Lichtintensiteit
 • Luchtvochtigheid

Via realtime transport datalogging volgen wij uw zending volledig op.

Transportschade voorkomen?

monitoring transport
monitoring transport

Sensoring service

Monitoring transport is een essentieel aspect van moderne logistieke operaties. Het stelt bedrijven in staat om de efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid van hun transportprocessen te verbeteren.  Onze sensoring service betreft uw lading tilt elke transport monitoring service naar een hoger niveau.

Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot het monitoren van transport:

  1. Real-time tracking: Dankzij geavanceerde technologieën zoals GPS en telematica kunnen bedrijven voertuigen in real-time volgen. Dit stelt hen in staat om de exacte locatie van voertuigen te kennen, wat nuttig is voor routeplanning, vertragingen in het transport en klantenservice.
  2. Brandstofefficiëntie: Monitoring transport kan helpen bij het beheren van brandstofverbruik. Het bijhouden van rijgedrag, zoals snelheid, stationair draaien en onnodig omrijden, kan leiden tot kostenbesparingen en een verminderde ecologische impact.
  3. Onderhoudsbeheer: Het monitoren van voertuigen kan ook bijdragen aan het plannen van onderhoud. Door de gezondheid van voertuigen te bewaken en onderhoudsbehoeften te voorspellen, kunnen bedrijven ongeplande stilstand minimaliseren en de levensduur van voertuigen verlengen.
  4. Veiligheid: Transportmonitoring draagt bij aan de veiligheid van zowel chauffeurs als lading. Het detecteren van gevaarlijke situaties zoals abrupt remmen of ongevallen kan helpen bij het verbeteren van de veiligheid en het verminderen van aansprakelijkheidsrisico’s.
  5. Routeoptimalisatie: Door gegevens te verzamelen over verkeersomstandigheden en route-efficiëntie, kunnen bedrijven routes optimaliseren om kosten te besparen en de leveringstijden te verkorten.
  6. Compliance en rapportage: Monitoring kan helpen bij het naleven van regelgeving, zoals rijtijden en rusttijden voor chauffeurs. Het biedt ook gedetailleerde gegevens voor rapportage- en auditdoeleinden.
  7. Klanttevredenheid: Het nauwkeurig volgen van zendingen en het bieden van real-time updates aan klanten draagt bij aan een positieve klantbeleving. Tevreden klanten zijn essentieel voor het behouden en uitbreiden van zakelijke relaties.
  8. Milieubewustzijn: Monitoring transport helpt bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van transportactiviteiten. Het stelt bedrijven in staat om milieuvriendelijke praktijken te implementeren, zoals het verminderen van CO2-uitstoot.

Daarbovenop voegen wij een extra laag toe, namelijk sensor monitoring van uw zending.  Daar waar alle bovenstaande aspecten het transport an sich monitoren, houden wij specifiek uw lading in het oog.  Zo weten wij exact wat uw lading moet weerstaan tijdens het transport.  Op deze manier kunnen wij uw transportverpakking optimaliseren en in kost reduceren.

 

Interesse in monitoring transport via onze sensoring service?

Pro-actief lading testen

Om uw lading veilig te transporteren, bieden wij u de mogelijkheid om pro-actief uw lading te testen.  Met ons mobiel testlab komen we ter plaatse op uw site (productie-, verpakkings-, logistieke afdeling) om de diversiteit van uw laadeenheden te testen en te onderwerpen aan de verplicht wettelijke EUMOS 40509 test. (Voor Duitsland de DIN55415)

Het mobiel testlab van CS-TS is uniek in België en biedt u als verzender een pro-actief zicht op de verpakkingskwaliteit van uw zending.

Daarnaast reiken wij u met de European Cago Safety Cards nog meer tools aan om uw lading zo veilig mogelijk te verzenden.

veilig transporteren