FTT-Service

FIT to transport!

Zijn uw goederen FIT voor een veilig transport?

Of uw goederen klaar zijn voor een veilig transport en in normale vervoersomstandigheden schadevrij bij uw klant zullen aankomen is maar de vraag.

Bij CS-TS kan u terecht voor een voorafgaande analyse. Op basis van een aantal afbeeldingen of filmpjes kunnen wij een eerste indicatie geven of uw goederen klaar zijn voor een schadevrij transport.

Vaak komen wij bij klanten waar er tijdens het transport schade is opgetreden aan de goederen. Deze schade wordt SOMS wel vergoed door de transport- en goederenverzekering maar het ongemak blijft bij de afzender. Deze moet een zending klaarmaken en/of de bestaande herverpakken en voor de bijkomende kosten en ongemakken moet opdraaien.

Veilig transporteren

Het verpakken van goederen is een cruciaal onderdeel van de logistieke keten. De juiste verpakking beschermt uw producten tijdens transport en opslag, en zorgt ervoor dat ze in optimale staat bij de klant aankomen.

Met de verplichte, wettelijke EUMOS 405090 test kan u uw verpakking optimaliseren om uw goederen veilig te transporteren.

FTT
ftt

Verpakking testen

Bij CS-TS kan u nu terecht voor een voorafgaande analyse van uw transportverpakking waar wij een advies geven om de zaken al dan niet aan te pakken.

Weet dat er verschillende regel- en wetgeving zijn waaraan uw transportverpakking dient te voldoen. Deze situeren zich in de het CMR-verdrag waar de vervoerder ontheven is van aansprakelijkheid als de goederen “slecht of niet verpakt zijn” anderzijds in de wegcode waar duidelijk omschreven staat dat deze “transportveilig” moeten worden aangeboden en op een juiste wijze beschreven.

Met onze FTT- service geven wij klanten een advies waar ze verder mee aan de slag kunnen om deze “goed en transportveilig” te verpakken.

FTT